Kamis, 27 Januari 2011

Pitik Lombok Ijo by Fifi Lawang

Aku melu laporan "Ojo Ndredeg Masak" yo ....

Wis suwiiiiiii kepingin masak "Pitik Lombok Ijo" iki ... gara2 ndeleng foto sing dipasang bu FB nang FB ... ngiler ndrodos pokok'e ...
Pas arep masak ... lha kok pas NCC-Sby wis umek perkoro "Ojo Ndredeg" iki ... kok yo pas pitik pisan ... *halah di pas-pas no* ... :D
Yo wis lah ... gawe laporan mesisan wis ... :)

Resep'e nyonto plek nang web'e NCC ... :D ... wedi nek ngarang dewe hasil'e malah dadi lombok pelangi ... hihihihih ... tapi aku masak'e separo resep ... sing maem wong loro thok jeeee .... nek akeh2 mengko ora entek ... hehehehe

Monggo dipun persani nggih .... :D

AYAM CABE HIJAU
















Bahan:
1 ekor ayam, potong 12 bagian
1 sdm air jeruk nipis
1 sdt garam
Minyak untuk menggoreng, secukupnya

Bumbu:
15 bh cabe hijau besar
7 bh bawang merah
4 bh bawang putih
4 bh tomat hijau, potong-potong
1 sdt garam
1 sdt gula
4 lbr daun jeruk purut
100ml minyak untuk menumis
Cara membuatnya:

Lumuri ayam dengan air jeruk nipis dan garam, diamkan 15 menit. Cuci, lalu goreng. Sisihkan.
Kukus cabe hijau, haluskan agak kasar bersama bawang merah dan bawang putih.
Panaskan minyak, tumis bumbu halus, bersama tomat dan daun jeruk purut hingga wangi, masukkan ayam, aduk rata. Angkat, sajikan

Hasil'e ... bojoku terweleh-weleh karo pitik lombok ijo'e ... kapan-kapan malah diutus masak "Iwak Gereh Lombok Ijo" .... hahahaha ....

Tidak ada komentar:

Posting Komentar